arcsin(x) | 1−x2+x2 | |||
∫ | dx=∫ | arcsin(x)dx | ||
(1−x2)√1−x2 | (1−x2)√1−x2 |
arcsin(x) | x | |||
∫ | dx+∫ | (xarcsin(x))dx | ||
√1−x2 | (1−x2)√1−x2 |
x | xarcsin(x) | |||
∫ | (xarcsin(x))dx= | − | ||
(1−x2)√1−x2 | √1−x2 |
1 | x | |||
∫ | (arcsin(x)+ | )dx | ||
√1−x2 | √1−x2 |
x | xarcsin(x) | |||
∫ | (xarcsin(x))dx= | − | ||
(1−x2)√1−x2 | √1−x2 |
arcsin(x) | x | |||
∫ | dx−∫ | dx | ||
√1−x2 | 1−x2 |
x | xarcsin(x) | |||
∫ | (xarcsin(x))dx= | − | ||
(1−x2)√1−x2 | √1−x2 |
arcsin2(x) | 1 | ||
+ | ln|1−x2|+C | ||
2 | 2 |
arcsin(x) | xarcsin(x) | 1 | ||||
∫ | dx= | + | ln|1−x2|+C | |||
(1−x2)√1−x2 | √1−x2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |