matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne
arek199602:
Witam jak policzyć taką pochodną (arctg4x)'
8 cze 22:31
Benny:
1
(arctgy)'=
*y'
1+y
2
8 cze 22:32
Leszek:
funkcja złożona f(x)=arctg(4x)
1
f'(x)=
*4
1+x
2
8 cze 22:33
Mila:
1
4
*4=
1+(4x)
2
16x
2
+1
8 cze 23:11