matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
usuń niewymierność
qwerty:
√
2
3−2
√
2
3
√
2
−
√
3
3
√
2
+
√
3
5 sty 17:50
qwerty:
POMOCY
!
5 sty 18:20
R.W.16l:
1.
√
2
√
2
(3+2
√
2
)
3
√
2
+4
=
=
= 3
√
2
+4
3−2
√
2
(3−2
√
2
)(3+2
√
2
)
9−8
2.
3
√
2
−
√
3
(3
√
2
−
√
3
)
2
18−6
√
6
+3
=
=
=
3
√
2
+
√
3
(3
√
2
+
√
3
)(3
√
2
−
√
3
)
18−3
21−6
√
6
3(7−2
√
6
)
7−2
√
6
=
=
15
3*5
5
5 sty 18:24
qwerty:
dzięki
5 sty 18:35
qwerty:
18−6
√
6
+3
Skąd się wzięło
18−3
5 sty 18:39
Perszing:
Wzory skróconego mnożenia : (a−b)
2
=a
2
−2ab+b
2
(w liczniku) (a+b)(a−b)=a
2
−b
2
(w mianowniku)
5 sty 23:21