matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje kwadratowe
Karllos:
Suma dwóch liczb wynosi 2. Suma ich kwadratów wynosi 34. Jakie to liczby?
8 cze 21:46
GIGANT:
x − jedna liczba , y − druga liczba x + y = 2 x
2
+ y
2
= 34 układ równań, podstaw za x = 2 − y do drugiego równania i licz
8 cze 22:19