matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
mozektoswytlumaczyc?:
Rozwiąż równanie a) 9x
2
+
1
3
x=0
8 cze 21:03
Janek191:
1
9 x
2
+
x = 0
5
1
x*( 9 x +
) = 0
5
1
x = 0 lub 9 x = −
5
1
x = 0 lub x = −
45
8 cze 21:06
Jack:
1
a) 9x
2
+
x = 0
3
1
x(9x +
) = 0
3
1
x = 0 lub 9x = −
3
1
x = 0 lub x = −
27
8 cze 21:07
Janek191:
Tam jest 3 czy 5 , bo słabo widać ?
8 cze 21:09
Jack:
3, jak zblizysz (ctrl + koleczko na myszy) to widac
8 cze 21:10
mozektoswytlumaczyc?:
Tam jest 3 Bardzo dziekuje
8 cze 21:10