matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
XxxxxxxxX:
a) |2x−1|=3 b) |x−1|<3
8 cze 20:45
zef:
2x−1=3 lub 2x−1=−3 2x=4 lub 2x=−2 x=2 lub x=−1 |x−1|<3 x−1<3 i x−1>−3 x<4 i x>−2 x∊(−2;4)
8 cze 21:07