matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granice ciągu
karol:
Oblicz granice ciągu un= n
2
−1 / 3−n
3
8 cze 20:02
Jack:
u
n
czy a
n
? a zreszta, co za roznica...
n
2
−1
u
n
=
3−n
3
n
2
−1
lim u
n
= lim
= 0
3−n
3
8 cze 20:32
karol:
an dzieki
8 cze 20:38