matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Np tg 8x = - pierwiastek z trzech
Michalina :
Jak rozwiązywać równania trygonometryczne?
8 cze 19:22
ICSP:
tg8x =
√
3
π
8x =
+ kπ , k ∊ Z
3
π
kπ
x =
+
, k∊ Z
24
8
8 cze 19:27