matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekątna czworokątu i cosinus jednego kąta.
Szubi:
Witam to znowu ja, prosił bym jeszcze raz o pomoc. W czworokącie ABCD: |AB|=3, |BC|=4, |CD|=13, |AD|=12, |AC|=5. Oblicz cosinus kąta DAB i długość drugiej przekątnej.
8 cze 19:02