Figury na płaszczyźnie kartezjańskiej
Gesler: Witam, mam problem z tym zadaniem, liczby po prostu mi nie podchodzą. Mógłby ktoś je rozwiącać
i wytłumaczyć? Będę bardzo wdzięczny ^^
A)napisz równanie prostej zawierającą wysokość nachylenia z wierzchołka A
b)napisz równanie zawierająca srodek trójkata poprowadzonej z wierzcholka b
c)napisz równanie przesunięcia się tych 2 prostych
A=(0,0) B=(7;3) C=(3,7)
8 cze 17:00
Mila:
Może napisz poprawnie treść zadania. Dokładnie tak, jak masz zapisane w zbiorze ( czy
podręczniku)
8 cze 20:47