matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zespolone
bart:
niech f(x)=e
z
n
przy czym z=x+iy. Przedstaw funkcje f w postaci f(z)=u(x,y)+iv(x,y). wiem, że zadanie z zakresu studiów, ale może jakiś student tu siedzi
8 cze 16:38
bart:
w potędze jest z
n
(kolejna potęga)
8 cze 16:39
bart:
e
z
n
8 cze 16:39