Oblicz P(A\B),
Sebastnian: Oblicz P(A\B), jeśli wiadomo, że P (A) 34 P (B) 13 oraz P(A U B) =1112
Może ktoś pomóc rozwiązac ?
Ile jest liczb trzycyfrowych mniejszych od 600 w ktorych zapisie wystepują jedynie cyfry
2,3,4,7 (cyfry moga sie powtarzac)
Odpowiedzia bedzie Ω= 3*4*4 ? czy cos zle zrobilem ?
8 cze 16:20
Jerzy:
8 cze 16:31
Jerzy:
1)
| | P(A ∩B) | | 3/4 + 1/3 − 11/12 | |
P(A/B) = |
| = |
| |
| | P(B) | | 1/3 | |
8 cze 16:35
Sebastnian: A to dalej rozwiązywać ( w sensie podać wynik) ? Bo to sie rowna 1/2, aczkolwiek nie wiem czy
to trzeba rozpisywac, czy trzeba zostawic w takiej formie w jakiej napisales.
8 cze 16:59
Jerzy:
W poleceniu masz oblicz , no więc oblicz
8 cze 17:01
Sebastnian: ok czyli zadanie rozwiazane. Dzieki za pomoc
8 cze 17:04