matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja zespolona
Leszek:
Wyznaczyć część rzeczywistą i urojoną funkcji zespolonej f(z) = z
2
+ 3z
8 cze 16:07
Jerzy:
z = x + iy wykonaj działania i poredukuj
8 cze 16:13
Leszek:
OK f(z)=(x + iy)
2
+ 3(x+iy)= (x
2
− y
2
+ 3x) + i*(xy + 3y)
8 cze 16:17