matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
h
aaggaa:
w trojkacie prostokatnym przeciwprostokatna ma dlugosc 12 a jeden z katow ostrych 30* wyznacz dlugosci pozostalych bokow trojkata
5 sty 17:20
lolek:
sin30=
a
12
1
2
=
a
12
2a=12 / :2 a=6 b
2
+6
2
= 12
2
b
2
+36= 144 b
2
= 108 b= 36
√
3
5 sty 21:13