Wyrazenia algebraiczne, znajdz x
Littleflair: Prize o pomoc, studiuje W Australii I mam naprawde glupie zadanie do ktorego za nic nie moge
rozwiazac pomimo ze wyglada potato.
Broker fee= X
=(15%−7%−x)/20%=0.1875
Znajdz X.
Bardzo prosze o Jakakolwiek podpowiedz co do rozwiazac.
8 cze 12:25
Jerzy:
| 0,15 − 0,07 − x | |
| = 0.1875 ⇔ 0,15 − 0,07 − x = 0,2*0,1875 ⇔ |
| 0,2 | |
⇔ x = 0,8 − 0,2*0,1875
8 cze 12:35
sn:
Wystarczy ci nadać tytuł doktora psychiatri i gospodarza programu ,ale po co ci rozwiązanie
banalnego zresztą zadania?Czyli nie owijając w bawełnę fantastyczy z ciebie
pierdzistołek(choć już zbytnio zalewasz z tymi studiami i Australią)Tak trzymaj!
8 cze 13:17
mats: bez jaj...
8 cze 18:29
Littleflair: Do SN: WOW, Szokujace jak potrafisz byc dla drogiego czlowieka... zamiast mnie obrazac ≠
moglbys pomoc. Wiecej czasu ci zajelo odpisanie I obrazenie kogos nizeli napisanie cos
wartosciowego. Po pierwsze, do tego zadania
Dostalam podpowiedz 4,25% od NAUCZYCIELA, I za wszystko probowalam zrozumiec dlaczego tak
wyszlo jak zadanie wydaje sie poste. Ale wide ze te forum opanowala Banda idiotow ktora
trzyma nos wyzej niz czolo. Zenada
9 cze 02:27