funkcje
dina: 1. Po przesunięciu równoległym wykresu funkcji y=
3x o wektorze v={−3,2]
otrzymujemy wykres funkcji
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
a. y= |
| +2 b. y= |
| −2 c. y= |
| +2 d y= |
| −2 |
| | x+ | | x−3 | | x−3 | | x+3 | |
prosze o pomoc
7 cze 21:32
6latek: Jeśli wzor ogolny jest taki
to jeśli wstawisz p=−3 i q=2 do tego wzoru to jaki wzor otrzymasz ?
7 cze 22:02
patrycja12239382: Hej, skad jest to zadanie?
2 sty 22:12
Monika: Masz wektor [−3 ; 2]
Pierwszą liczbę od wektora piszesz pod kreską ułamkową koło x i ze zmienionym znakiem
więc masz x+3
Drugą liczbę od wektora piszesz za ułamkiem bez zmiany znaku więc zapiszesz +2
I tak jest zawsze − wg wzoru który napisał Ci 6latek
3 sty 19:50