matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż rownianie
elomelo320:
help cosx − sinx = 1/cosx
7 cze 21:32
ZKS:
1
cos(x) − sin(x) =
cos(x)
cos(x) ≠ 0 ⇒ x ≠ ... 1 − tg(x) = tg
2
(x) + 1 tg
2
(x) + tg(x) = 0 tg(x)[tg(x) + 1] = 0 ⇒ tg(x) = 0 ∨ tg(x) = −1 Dokończ.
7 cze 21:53