kostka
dina: 1. Doświadczenie polega na jednokrotnym rzucie symetryczną sześcienną kostką do gry
Prawdopodobieństwo zdarzenia , ze na kostce wypadła liczba oczek
będąca liczbą pierwszą wynosi:
A. 0 B.16 C. 13 D. 12
2.Cztery osoby: Adam, Beata, Czarek i Diana ustawiły się w jednym rzędzie w sposób losowy
Prawdopodobieństwo zdarzenia, że Adam i Beata stoją obok siebie
w dowolnej kolejności wynosi:
a) 12 b) 13 c) 14 d) 16
proszę o pomoc
7 cze 21:20
Janek191:
z.1
I Ω I = 6
A = { 2,3,5}
I A I = 3
więc
7 cze 22:49