| 4x2−5x−6 | ||
y= | ||
| x3−x |
| (8x−5)(x3−x)−(4x2−5x−6)(3x2−1) | ||
y'= | ||
| (x3−x)2 |
| 8x4−8x2−5x3+5x−[12x4−4x2−15x3+5x−18x2+6] | ||
y'= | ||
| (x3−x)2 |
| 8x4−8x2−5x3+5x−12x4+4x2+15x3−5x+18x2−6 | ||
y'= | ||
| (x3−x)2 |
| −4x4+10x3+14x2−6 | ||
y'= | ||
| (x3−x)2 |
| 4x2−5x−6 | |
| x3−x |
| 4x2−5x−6 | A | B | C | ||||
= | + | + | |||||
| x(x−1)(x+1) | x | x−1 | x+1 |
| 4x2−5x−6 | 6 | 7 | 1 | 3 | 1 | ||||
= | − | + | |||||||
| x3−x | x | 2 | x−1 | 2 | x+1 |
| 4x2−5x−6 | 6 | 7 | 1 | 3 | 1 | |||||
( | )'=− | + | − | |||||||
| x3−x | x2 | 2 | (x−1)2 | 2 | (x+1)2 |