rozwiązywanie graficzne i algebraiczne
lop66:
1.Rozwiąż algebraicznie oraz graficznie układ równań
y= −x+1
y= x2+2x−3
2.Suma kwadratu pewnej liczby dodatniej i jej trzykrotności jest równa 18. Wyznacz tę liczbę
3. Różnica kwadratu pewnej liczby dodatniej i jej dwukrotności jest równa 48. Znajdź tę liczbę
Dzieki za odp
7 cze 19:24
Jerzy:

x = − 4 lub x = 1 , to graficznie
algebraicznie: x
2 + 2x − 3 = − x + 1 .... i licz
7 cze 19:29
Jerzy:
2) x2 + 3x = 18 i x > 0
3) x2 − 2x = 48 i x>0
7 cze 19:32
lop66: moglibyście to wytłumaczyć?
7 cze 19:37