matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
qwerty:
Zadanie 1.Oblicz √a*b*c jeżeli: a=log(w podstawie 3)4, b=log(w podstawie 5)81, c=log(w podstawiw 4)5 Zadanie 2. Oblicz √a*b*c jeżeli: log(w podstawie 2)6=a, log(w podstawie 6)8=b, log(w podstawie 8)32=c
7 cze 18:57
Jerzy:
log
3
81
log
3
81
a*b*c = log
3
4*log
4
5*
= log
3
5*
=
log
3
5
log
3
5
= 4log
3
3 = 4 , zatem:
√
a*b*c*
=
√
4
= 2
7 cze 19:09
Jerzy:
1
1
a*b*c = log
2
6*log
6
8*log
8
32 =
*3log
6
2*
log
2
32 = log
2
32 = 5
log
6
2
3
√
abc
=
√
5
7 cze 19:13
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick