matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Tomek99:
Określ dla jakich wartości parametru p równanie x
2
−2px−p
2
+2=0 ma dwa różne pierwiastki dodatnie.
7 cze 17:29
Janek191:
Δ > 0
b
x
1
+ x
2
= −
> 0
a
c
x
1
*x
2
=
> 0
a
7 cze 17:34
Leszek:
warunki rozwiązalności zadania 1)Δ>0 2) x
1
+x
2
>0 3) x
1
*x
2
>0 zastosuj wzory Viete'a
7 cze 17:39