matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz przedziały monotoniczności funkcji
Diana:
Wyznacz przedziały monotoniczności funkcji f(x) = − 6x+x
2
6 cze 22:03
zef:
x
2
−6x
−b
p=
2a
6
p=
2
p=3 Malejąca: (−
∞
;3) Rosnąca: (3;
∞
)
6 cze 22:05