matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
metan:
rozwiąż równanie: sin(pi/6−x)=1
6 cze 21:27
Janek191:
π
sin (
− x) = 1
6
π
π
− x =
+ 2π*k
6
2
π
π
− x =
−
+ 2π*k
2
6
1
− x =
π + 2π*k
3
1
x = −
π − 2π*k
3
===============
6 cze 21:43