Symbol Newtona
6latek: | | | | | |
Roznica pomiędzy | i | wynosi 5 |
| | | |
Oblicz n
| n! | | n! | |
| − |
| =5 |
| 2(n−2)! | | 1*(n−1)! | |
| (n−2)!(n−1)*n | | (n−1)!*n | |
| − |
| =5 |
| 2(n−2)! | | (n−1)! | |
Po redukcji dostane
n
2−n−2n=10
n
2−3n−10=0
Δ= 49
n
2= 5 (dobre
6 cze 19:45
Metis: Dokładnie
6 cze 19:48
6latek: Witaj
6 cze 19:49
Metis: Cześć Krzyśku
6 cze 19:49
6latek: Czy już kierunek wybrany masz ?
6 cze 20:07
6 cze 21:00
Mila:
Metis nic nie robisz z matematyki?
6 cze 21:01
6latek: Widzisz
Milu 
To jest ważne to co napisalas teraz . Dziekuje
6 cze 21:17
Metis: Jeszcze nie
Milu, szukam pracy.
Krzyśku 
6 cze 22:49
Metis: Zastanawiałem się jeszcze nad ekonomią, ale tak to jest, jak nie wie się do końca kim się chce
zostać i co robić.
6 cze 22:57
Mila:
Metis Zabieraj się za matematykę. To dobrze wpłynie na Twoje samopoczucie.
Wybór zawodu w dzisiejszych czasach jest trudną sprawą.
Księgowość i finanse zawsze są potrzebne ( oprócz znajomości, aby dostać pracę).
6 cze 23:05