matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równianie
elomelo320:
help tg
2
x=ctg
2
x
6 cze 19:11
Leszek:
tg
2
x−ctg
x
=0 <=> (tgx−ctgx)(tgx+ctgx)=0 <=> tgx−ctgx =0 lub tgx+ctgx =0 dalej tgx = ctgx lub tgx=−ctgx dalej rozwiąż sam
6 cze 19:16
elomelo320:
dzięki
6 cze 19:24