matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany, potęgi
Niedouczona:
Podaj stopień przy najwyższej potędze
16
x−
=0
x
−3
1 czy 3? Ktoś potrafi to wytłumaczyć? Bardzo proszę o pomoc.
6 cze 18:30
zef:
x−16*x
3
=0 −16x
3
+x=0 czyli 3
6 cze 18:31
Niedouczona:
Dziękuję!
6 cze 18:34