matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz objetość stożka.
Bogdan :
Przekrój osiowy stożka jest trójkątem prostokątnym o przyprostokątnej równej 10. oblicz objetość stożka.
6 cze 18:06
dero2005:
l = 10 d = l
√
2
= 10
√
2
l
√
2
h =
= 5
√
2
2
πd
2
*h
V =
=
12
6 cze 19:27
Mila:
|AB|=10
√
2
R=5
√
2
H=5
√
2
1
V=
π*(5
√
2
)
2
*5
√
2
3
6 cze 19:29