matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz sumę: 5 + 5^2 + 5^3 + ... + 5^6
helpme:
Oblicz sumę: 5 + 5
2
+ 5
3
+ ... + 5
6
ciągi geometryczne ...
6 cze 17:32
ICSP:
1 − 5
6
= 5 *
1 − 5
6 cze 17:34
myszka:
a
1
=5 i q=5
q
6
−1
S
6
= a
1
*
= ................. = 19 530
q−1
6 cze 17:35
helpme:
dziękuję
6 cze 17:36