Przedstaw w postaci iloczynowej
Gabi: f(x)= −43x2+13
5 sty 16:59
krzysiek: −43 (x−12)(x+12)
5 sty 17:02
Gabi: Dziękuje.

Tyle mogę z odpowiedzi przepisać, ale nie wiem jak to sie robi..
5 sty 17:05
krzysiek: wylicz Δ
pierwiastki 2
y=a(x−x1)(x−x2)
5 sty 17:09
Gabi: Δ=b2−4ac, tak?
b=13 ?
5 sty 17:13
krzysiek: b=0
5 sty 17:13
Gabi: a no tak, wiec c=
13 ?
y=ax
2+bx+c, my nie mamy x, czyli liczba przy x(czyli) wynosi 0?
Sory, ale nie było mnie wtedy w szkole i nie rozumiałam o co chodzi.
5 sty 17:16
krzysiek: tak
5 sty 17:19