matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kwadrat liczby
marcin:
Wyznacz wszystkie liczby pierwsze p i q takie, że liczba 4pq + 1 jest kwadratem liczby.
6 cze 10:09
Janek191:
1) p = 2, q = 3 4 p q + 1 = n
2
4 p q = n
2
− 1
6 cze 10:42
marcin:
czemu tak?
6 cze 14:32