oblicz logarytmy
jusia : log2√2 1=
proszę bardzo pomóżcie mi policzyć logarytm
6 cze 10:07
Jerzy:
loga1 = 0
6 cze 10:13
jusia : 2log2 4=
6 cze 10:33
Jerzy:
= 2*2 = 4
6 cze 10:35
jusia : dziękuje
a jak mam obliczyć korzystając z własności logarytmów log0,1 0,2+ log0,1 0,5=
6 cze 10:39
Jerzy:
logab + logac = loga(b*c)
6 cze 10:41
jusia : nie wiem jak Jerzy pomożesz mi ten przykład rozwiązać
6 cze 10:43
Jerzy:
= log0,1(0,2*0,5) = log0,1(0,1) = 1
6 cze 10:44
jusia : Dziękuje. 3Log2−log80+log1=log23−log80+log1= nie wiem jak dalej liczyć
6 cze 11:10
Jerzy:
| | 8 | | 1 | |
= log8 − log80 = log |
| = log |
| = log10−1 = −1 |
| | 80 | | 10 | |
6 cze 11:16
jusia : Dziekuję
6 cze 11:19