równanie
rownanie: Ile rozwiązań ma to równanie cos(100x)=x100?
5 cze 21:30
5 cze 22:11
rownanie: no tak, ale co dalej
5 cze 22:16
Jack: skad Ty wziales takie rownanie?
5 cze 22:17
5 cze 22:18
rownanie: nie mam liczyc jego pierwisatków tylko ile ma rozwiązań
5 cze 22:20
Mila:

1)
−2<x<2
masz 3 rozwiązania.
6 cze 00:12
Mila:

Weźmy równanie:
−3<x<3 jeżeli istnieje rozwiązanie to dla x z tego przedziału
x=3cos(3x)
masz 5 rozwiązań
Czyli będzie skończona liczba rozwiązań.
6 cze 00:12
Mila:
4cos(4x)=x
y=4cos(4x)
Chyba jest 11 rozwiązań.
Analizuj.
To jest test wyboru, czy otwarte zadanie?
6 cze 00:21
Mila:
Nierówności takie powinny być:
−2≤x≤2
−4≤x≤4
−3≤x≤3
6 cze 00:25