matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania Pilne
Maciej:
witam proszę o pomoc w rozwiazaniu tego przykladu x
4
+13−|13x
3
+x|=0
5 cze 19:42
Janek191:
I 13 x
3
+ x I = I x I*I 13 x
2
+ 1 I = I x I*( 13 x
2
+ 1)
5 cze 19:47