rozwiaz
PAulina: log36 *log67 * log79
log4 (log9 4√81 )
5 cze 19:29
Janek191:
II masz już policzone
5 cze 19:33
PAulina: wiem dziekuje
5 cze 19:34
tula: w pierwszym trzeba zastosować zamianę podstaw
| | log37 | | log39 | |
log36* |
| * |
| |
| | log36 | | log37 | |
| | 1 | | 1 | |
log4(log98114) = log4( |
| log981) = log4( |
| *2) |
| | 4 | | 4 | |
5 cze 19:35
Janek191:
I − pewnie wzór na zamianę podstawy logarytmu?
5 cze 19:36
PAulina: nie wiem
5 cze 19:41
Janek191:
Tula już Ci prawie zrobił(a)
5 cze 19:43
Janek191:
Po skróceniu zostaje
... = log3 9 = 2
5 cze 19:44
PAulina: dziekuje bardzo za pomoc
5 cze 19:48