https://zapodaj.net/b37a94a97984a.png.html
| 1 | 1 | 1 | ||||
d) 8−13 = | = | = | ||||
| 813 | 3√8 | 2 |
| 1 | ||
e) 25−12 = (52)−12 = 5 2*(−12) = 5−1 = | ||
| 5 |
| 1 | ||
f) 243−15 = (35)−15 = 3−1 = | ||
| 3 |
| 1 | ||
c) ( | )−23 = 6423 = ( 43)23 = 42 = 16 | |
| 64 |
| 8 | 27 | 3 | ||||
d) ( | )−43 = ( | )43 = [( | )3]43= | |||
| 27 | 8 | 2 |
| 3 | 81 | |||
= ( | )4 = | |||
| 2 | 16 |
| 1 | 1 | |||
e) 9−32 = ( 32)−32 = 3−3 = | = | |||
| 33 | 27 |
| 81 | 3 | 3 | 5 | 125 | ||||||
f) ( | )−0,75 = [ ( | )4]−0,75 = ( | )−3 = ( | )3 = | ||||||
| 625 | 5 | 5 | 3 | 27 |