Oblicz pole i objętość stożka
Bogdan : Oblicz pole całkowite i objętość stożka którego wysokość równa jest 10 a tworząca nachylona
jest do
podstawy pod kątem 45 stopni
5 cze 14:51
Jack:

h = 10
r = 10
l = 10
√2
Pdstaw do wzorow na objetosc i pole
5 cze 14:59
Bogdan : Możesz mi wyjaśnić czemu tworząca jest równa 10√2? Licząc z sinusa wyszło mi 20√2 nie wiem
w czym błąd
5 cze 15:02
dero2005:
Policz jeszcze raz
5 cze 15:07
Jack: przekatna kwadratu o boku 10 ma dlugosc 10√2
5 cze 15:09
Bogdan : Naprawdę nie wiem w czym popełniam błąd
5 cze 15:10