matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zagadnienie początkowe
palema:
Rozwiąż zagadnienie początkowe: (2e
2t
y+y
2
)dt+(e
2t
+2ty)dy=0 y(0)=π Sprawdziłem, że jest to równanie różniczkowe zupełne. Potencjał pola (?) wynosi: U=e
2t
y+ty
2
+C Co dalej?
5 cze 13:57