Oblicz pole boczne stożka
Eryk :) : Objętość stożka jest równa 1000π, a tworząca tworzy z podstawą kąt 30stopnii.
Oblicz pole powierzchni bocznej tego stożka.
5 cze 10:24
Jack: Podstaw do wzoru co wiesz.
5 cze 10:33
Eryk :) : Dalej nie rozumiem ;−;
5 cze 10:54
Jack:
1. Narysuj rysunek
2. Znasz wzor na objetosc?
3. Pitagorasa tez znasz?
5 cze 10:57
Eryk :) : Mam rysunek
Wzór na objętość również
Nie wiem tylko jak Pitagoras ma mi w tym pomóc
5 cze 11:00
dero2005:
r = 10
√3
l
2 = r
2 + r
2
l =
P
b = πrl =
5 cze 11:42
dero2005:
korekta
l2 = r2 + h2
5 cze 11:43
Eryk :) : Ślicznie dziękuję
5 cze 14:41