matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania .
Darka:
X'3=1/2x'2+2x−1 X'3/2+3/4x'2=3+2x 1/4−1/2x=1/2x'2−x'3
5 cze 09:39
Janek191:
1
x
3
=
x
2
+2 x − 1 ?
2
x
3
3
+
x
2
= 3 + 2 x ?
2
4
1
1
1
−
x =
x
2
− x
3
?
4
2
2
5 cze 20:58