matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zapisz logarytm w postaci logarytmu o postawie 2
demo:
Zapisz log
1
4
1
3
w postaci logarytmu o podstawie 2 log4
−1
= 2
−2
=−
1
2
log
2
1
3
Dobrze to zrobiłam?
4 cze 18:44
Jack:
1
1
1
log
1/4
= −
log
2
3
2
3
4 cze 18:46