Wykres Funkcji Logarytm
Varost:
Najpierw przesunięcie o +3 czy odbicie?
4 cze 14:35
Jerzy:
Przesunięcie
4 cze 14:41
Varost: W przypadku, gdy |x−3| wtedy najpierw odbicie tak?
4 cze 14:44
Varost: | | 1 | |
Mógłby ktoś wytłumaczyć krok po kroku wykres f(x)=|log |
| (|x|−3)+1| ? |
| | 2 | |
4 cze 14:58
Jerzy:
1) logx
2) log(x − 3)
3) log(|x| − 3)
4) log(|x| − 3) + 1
5 odbicie spod osi OX
4 cze 15:01
6latek: Mam pytanie
na czym masz ten wykres zrobić ?
Jeśli tylko w zeszycie to sobie go daruj
4 cze 15:02
Jerzy:
Czy 1/2 jest w podstawie ?
4 cze 15:03
Varost: Nie w zeszycie

Dzięki Jerzy, chciałem się upewnić czy robię to dobrze
4 cze 15:03
Varost: W podstawie
4 cze 15:04
Jerzy:
To zrób założenia i rysuj jak napisałem
4 cze 15:05
Varost: W porządku
4 cze 15:06
6latek: Przepraszam z ale mam co do tego wątpliwości
Dlaczego y=logx a nie y= log0,5x ?
4 cze 15:10
Jerzy:
Po prostu nie wpisywałem podstawy, bo to oczywiste
4 cze 15:13
6latek: Dobrze . Teraz rozumiem
4 cze 15:15