matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help me
Klaudusia:**:
Rozwiaz nierownosci a. 4x2+4x−15≤0 b. x2≥4x−12 c. (x−2)2+5(2x+1)≤0
5 sty 16:28
krzysiek:
a Δ=256 x1=−
20
8
x2=
12
8
x∊<−
20
8
:
12
8
>
5 sty 16:42