Granica , obliczyc granice
Granice Pomocy: Proszę o pomoc w obliczeniu zadanka :
n−>
∞
3 cze 12:14
Jerzy:
| | 7 | | −3n2 + 2n +4 | |
= lim [(1 + |
| )3n−5]K , gdzie: K = |
| |
| | 3n − 5 | | 3n − 5 | |
... = (e
7)
K i lim K → 0 ..... = (e
7)
0 = 1
3 cze 12:19
qulka: K→∞
3 cze 12:22
Jerzy:
sorry .. .pomyłka

= (e
7)
−∞ = 0
3 cze 12:24
Granice Pomocy: Dzieki za szybka odpowiedz tylko co jest w tych .... bo trochę nie czaje
3 cze 12:25
Granice Pomocy: to jest to lim{1(1+ ....} ten początek ?
3 cze 12:25
Jerzy:
| | a | |
korzystamy ze wzoru: limn→∞(1 + |
| )n = ea |
| | n | |
3 cze 12:26
Granice Pomocy: Teraz wszystko jasne dzięki!
3 cze 12:28