matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
PoprawaSemestru:
może ktoś pomóc mi wyliczyć pochodną 2e
√
x
*(
√
x
−1)+C ? Ma wyjść e
√
x
dx
3 cze 11:53
Jerzy:
e
√
x
e
√
x
e
√
x
f'(x) =
(
√
x
−1) +
=
*
√
x
= e
√
x
√
x
√
x
√
x
3 cze 12:02
PoprawaSemestru:
Dziękuje
3 cze 12:08