matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
janusz:
Wymień kolejne przekształcenia, jakie należy wykonać ,aby z wykresu funkcji f,opisanej wzorem f(x)=x
2
,otrzymać wykres funkcji g, jeśli: a)g(x)=(x−4)
2
b)g(x)=−x
2
+1 c)g(x)=−(−x+1)
2
+5 d)g(x)=(−7)
2
−7
5 sty 16:22
janusz:
POMOCY
5 sty 17:05