wykres
dddd: Narysuj wykres funkcji f(x)=−2x2+4x−1 w przedzialach <−3,0) oraz podaj
dziedzine
zbior wartosci
przedzialy monotonnicznosci
rownanie osi symetrii
najmniejsza i najwieksza wartosc funkcji o ile istnieje
Gdybyscie mogli zrobic cale zadanie i napisac co i jak z gory dzieki
2 cze 17:57
dddd: f(x)= −2x2=4x−1 jak cos
2 cze 17:58
dddd: +4x
2 cze 17:59
Jack: całe zadanie? raczej podziekuje
2 cze 19:19
Krzysiek: D = ℛ
ZW = (−∞;1>
f(x) jest rosnąca w przedziale (−∞;1>
f(x) jest malejąca w przedziala <1;+∞)
Oś symetrii: x=1
Najmniejsza wartość nie istnieje
Największa wartość to 1 dla x=1
2 cze 19:43