równanie
benek: Witam, mam problem z takim równaniem:
x4= 66,6667 * 103 * x3 + 180 * 106 * x2 −216 * 109 * x +98,3111 * 1012=0
Czy ktoś się orientuje jak to można ruszyć?
2 cze 17:16
Krzysiek: co to za liczby, wtf
2 cze 17:17
benek: no masakra
2 cze 17:20
Jack: wpisz w program i po klopocie.
PS
x4 = 66,6667?
czy tam powinien byc + ?
2 cze 17:31
benek: no wlaśnie jest znak rowności. Mam wskazówke, że stosuje sie metode Cardana ale mnie to chyba
przeroslo
2 cze 19:09
Jack: ale skoro rownosc to znaczy, ze
x4 = 0
zatem x=0
2 cze 19:18