6x2+13x−5 | 3x2+20x−7 | ||
: | |||
4−x2 | −x2−5x+14 |
− 13 − 17 | 30 | 5 | ||||
x = | = − | = − | ||||
12 | 12 | 2 |
−13 + 17 | 4 | 1 | ||||
lub x = | = | = | ||||
12 | 12 | 3 |
5 | 1 | |||
6 x2 + 13 x − 5 = 6*( x + | )*(x − | ) | ||
2 | 3 |
− 20 − 22 | 2 | 1 | ||||
x = | = − 7 lub x = | = | ||||
6 | 6 | 3 |
1 | ||
3 x2 + 20 x − 7 = 3*(x + 7)*(x − | ) | |
3 |
5 − 9 | 5 + 9 | |||
x = | = 2 lub x = | = − 7 | ||
−2 | −2 |
6 x2 + 13 x − 5 | 3 x2 + 20 x − 7 | ||
: | = | ||
4 − x2 | − x2 − 5 x + 14 |
| ( 2 − x)*( 2 + x) | ||||||||||||
= | * | ||||||||||||
(2 − x)*(2 + x) |
|
2*( x + 2,5) | 2 x + 5 | |||
= | = | |||
x + 7 | x + 7 |
1 | ||
x ≠ − 2 i x ≠ 2 i x ≠ − 7 i x ≠ | ||
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |