matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zesolone- zaznacz na płaszczyżnie zespolonej zbiór
Miki:
zaznacz na płaszczyżnie zespolonej zbiór
1+i
A={ z∊zespolonych : (
)
6
=z
2
)
1−i
√
3
1 cze 22:39
g:
1+i
√
2
Liczba
ma moduł
i argument 45−(−60)=105 st.
1−i
√
3
2
√
2
8
(...)
6
ma moduł (
)
6
=
= 1/8 i argument 105*6 mod 360 = 270 st.
2
64
z =
√
(...)
6
: moduł 1/
√
8
, argument 135 i 315 st. z = (+/−) 1/
√
8
* (cos 135 + i sin 135) = (+/−) 1/
√
8
* (−
√
2
/2 + i
√
2
/2)
−1+i
1−i
z
1
=
, z
2
=
4
4
1 cze 23:41